Femflätan

0 kommentarer | 2013-09-25 | 18:28:00
Igår var jag på studiebesök på Emmies skolan inom stylist och jag fick testa göra en femfläta för första gången.
Jag gjorde det på en docka och om ni ska göra det så är det enklast att göra det på långt hår. 
 
Steg 1: kamma håret noggrant och försök dela upp håret i 5 så jämna delar som möjligt.
 
Steg: börja från höger längs ut (slinga 1 röd) över (2 vit).
 

Steg 3: sedan fortsätt under (3 gul).
 

Steg 4: gör likadant från vänster (5 svart) över (4 grön).
 

Steg 5: fortsätt under den som är i mitten som nu är (3 röd). Sen fortsätter ni bara (höger längst ut över, under. Vänster längst ut över, under).
 
Men glöm inte att man ska göra det tätare, så bilden ovan är när jag gjorde om den så den blev tätare.
 

Och här är resultatet på dockan. 
 
 
Kik (Jossis kik bara): jossidossi
 
Mail: makeupbyemssie@gmail.com
 
Xoxo Jossi ♡
 

Essie's fall collection 2013

0 kommentarer | 2013-09-23 | 22:21:31Kik (Jossis kik bara): jossidossi

Mail: makeupbyemssie@gmail.com

Xoxo Jossi ♡


Snabbt smink för skolan.

0 kommentarer | 2013-09-16 | 21:46:00
På morgonen när du är trött och inte har så mycket tid att göra dig färdig, kan det vara jobbigt att stå och sminka sig i vad som känns som evigheter, så här är en snabb, enkel och naturlig make-up look för skolan! Hoppas ni gillar det :)

Steg 1 - Rengöring: På morgonen när du är väldigt, väldigt trött och riktigt känner att du inte orkar tvätta ansiktet så är det väldigt viktigt att göra det ändå. För mig är det så att efter jag tvättat ansiktet så känner jag mig mycket piggare. Så sätt på ljummet vatten, ta fram din rengöring, gnugga försiktigt men ordentligt in den i ansiktet, skölj av och återfukta sedan med lite dagkräm. Svårare än så är det inte!  

Steg 2 - Primer: Efter att du har rengjort och återfuktat ditt ansikte så är det dags för primer. Tryck ut lite i  din hand och applicera det över hela ansiktet - även under ögonen och en liten bit ner på halsen. Var noga med att du har fått ut primern jämt över ansiktet så att det inns extra mycket primer någonstans och sedan "fastnar" din foundation i det.

Steg 3 - Foundation/BB-cream: Personligen så tycker jag att det är "bekvämare" att använda bb-cream i skolan eftersom att den inte är lika "tung" som en foundation, men om du tycker att foundation funkar bra för dig så kör på det! Men var försiktig med att inte ta för mycket - du vill inte se ut som en kaka!

Så, nu finns det ju olika sätt att applicera foundation - du kan använda fingrarna, en bortste eller svamp. Eftersom att det är morgon och vi vill att det ska gå snabbt så föredrar jag att använda fingrarna, det går mycket snabbare tycker jag eftersom att värmen från dina fingrar gör så att din foundation/bb-cream smälter in i huden. Så tryck ut lite i handen och dutta lite på varje kind, haka och pannan. Personligen så börjar jag vid kinderna (vet inte varför) men i alla fall, du "drar" krämen över huden. Du ska inte gnugga in den våldsamt eftersom att det gör huden irriterad och mycket av krämen finns inte längre kvar på din hy. Så dra den försiktigt så att den smälter fint in i huden.

Steg 4 - Concealer: We gotta cover them eye bags up! Det är tidigt på morgonen, vi alla är trötta och det syns tydligt på våra hemska ögonpåsar eftersom att vi knappt fått någon sömn - bara för att skolan bestämde sig för att börja så tidigt av någon anledning. I alla fall, så tar du in concealer, applicerar den  självaste ögonpåsen, alltså den "mörka cirkeln". Många tar concealer under hela ögat men på mig och vissa andra jag känner så ser det bara värrre ut. Så ta det på den mörka cirkeln och "tryck" med din concealer borste för att få in krämen. Om du drar det neråt så har concealern ingen verkan, så tryck in den. Gör också likadant på blemmor.

Steg 5 - Puder: För att hålla all kräm vi har i ansiktet på plats så måste vi ju såklart fixa det med puder. Så ta fram en stor fluffig puder borste och ditt favorit puder, sedan tar du lite puder på borsten - Det är viktigt att du slår av lite av pudret med så att det inte blir för mycket - sedan duttar du på det på huden. Många virvlar runt med borsten i ansiktet men då är vi tillbaka på det där igen med irriterad hud, plus att virvla runt med borsten kan också "förstöra" concealern. Så dutta på, ingen virvlande.

Steg 6 - Ögonskugga: För att hålla det snabbt och enkelt, ta en ljus ögonskugga och applicera det vid dina tårkanaler och lite på resten av ögonlocket. Okej, bara nu så att ni inte missförstår mig så ska ni inte ta det tårkanalen utan på "huden runt om" tårkanalen. Jag suger på att förklara, jag vet. Men i alla fall, den ljusa skuggan öppnar upp ögonen så att du ser mer vaken ut.

Steg 7 -  Mascara: Det sista steget, mascara. Ta din favorit mascara och applicera det längs ögonfransarna. Det behövs inte så mycket, bara några stycken drag. För er som vill ha en mycket naturligare look rekommenderar jag att avnvända en brun mascara istället för en svart.

Steg 8 - VALFRITT, Make-up Mist: Jag personligen klarar inte av att sminka mig utan att använda make-up mist/setting spray efteråt. Det finns olika sorterts spray med olika "funktioner" men man kan säga att det är till för att ta bort den där kakiga looken man lätt kan få och göra så att sminket håller bättre.-


Och voilà - du har en snabb, enkel och naturlig look till skolan! Kommentera gärna vad ni tyckte om inlägget, förslag och önskemål på framtida inlägg.
Förresten, jag har varit sjuk och har därför inte uppdaterat men jag har några inlägg på gång så vänta och se!


Kik (Jossis kik bara): jossidossi
Mail: makeupbyemssie@gmail.com
                                                                     

Blueberry Nourishing body butter SEPHORA

0 kommentarer | 2013-09-16 | 19:32:00
Jag kan bara säga bra om denna body butter så därför tänkte jag tipsa er om den. 
Den luktar gott, kostar bara 100kr, det är 200ml i, man behöver inte använda mycket. Och jag behöver inte använda den varje dag.

Kik (Jossis kik bara): jossidossi

Mail: makeupbyemssie@gmail.com

Xoxo Jossi 
Nail polish remover pads

0 kommentarer | 2013-09-09 | 16:42:00
 
Rekommenderar inte:

Jag köpte NAIL POLISH REMOVER PADS acetone free från MAVALA för 45kr (de hade sänkt priset från 65kr.)
Det är ju bra att där inte är aceton men när jag tog en pads så kändes det bara som olja eller något liknande. När jag skulle ta bort nagellacket tog det långtid, det gick ju bort men först skulle man lägga paden på nageln och hålla kvar i 2-3 sekunder innan lacket skulle gå bort, då gick lite lack bort sen fick jag gnugga en stund och ta en ny pads och gnugga lite till. Jag använde pads till fyra naglar sen blev jag trött på det och tog bort det med DIP-IN REMOVER från Depend ist för det var enklare. 


Så med detta vill jag ha sagt att jag rekommenderar inte padsen från MAVALA! 


Kik (Jossis kik bara): jossidossi

Mail: makeupbyemssie@gmail.com

Xoxo Jossi ♡

Tänkte börja med..

0 kommentarer | 2013-09-08 | 13:01:00

Jag tänkte börja med "Jossi tipsar" och typ vad jag inte rekommenderar mm. Vet inte hur ofta jag kommer lägga upp sådana inlägg men lite då och då.

Ni kan också vara med i detta så vill ni tipsa om något eller berätta vad ni inte rekommenderar mm så kan ni kontakta oss och vi lägger upp det här på bloggen.

Kik (Jossis kik bara): jossidossi
Mail: makeupbyemssie@gmail.com

Xoxo Jossi ♡

O.P.I nagellack färgen

0 kommentarer | 2013-09-08 | 11:34:00
 
Jag fick frågan om vad det var för rosa nagellack jag använde i min Pink nails. 
 
Jag använde O.P.I PINK-ING OF YOU NL S95
 
Jag köpte nagellacket på Kicks för 150kr men det är en av de vanligaste färgerna från O.P.I så det kan man nog köpa i nästan vilken affären som med O.P.I.
 
Kik (Jossis kik bara): jossidossi
Mail: makeupbyemssie@gmail.com
 
Xoxo Jossi 

Smink A - Ö.

1 kommentarer | 2013-09-08 | 00:29:05
Det finns så mycket smink att hålla reda på nu för tiden och eftersom att jag, Ems, kommer skriva om ganska mycket smink så tänkte jag ta en liten genomgång. I detta inlägg kommer jag skriva om de flesta smink produkter som finns nu för tiden, även lite tips om hur man använder produkterna. Hoppas nu gillar det :)
 
B: 
 
BB-Cream - "BB" står för Blemish Balm, är väldigt populärt i Asien och hade egentligen sitt ursprung från Tyskland. Det var egentligen till för att hjälpa människor som haft laserbehandling eller kirugi att täcka ärr och ge bra täckning. Man kan säga att bb-cream är en lättare version av foundation eller en tinted mouisture, men samtidigt så är den en "allt-i-ett" produkt som ska ersätta fuktkräm, primer, foundation och solkräm. Skillnaden mellan bb-cream och foundation är att bb-cream inte är lika täckande.
Personligen så älskar jag bb-cream, det är så mycket lättare än en foundation och den låter hyn "andas" mer. Sedan bb-cream blev så populärt i Sverige så har jag nästan slutat använda foundation totalt.
 
källa: http://hudspecialisten.se/2012/09/vad-ar-en-bb-cream/
 

Bronzer - Bronzer, eller som vissa andra kallar det - solpuder, är till för att "värma upp" hudtonen, ge den en solkysst look. Man använder inte det bara för att värma upp ansiktet ut också för att göra konturer (contour), vilket är att "markera" kindbenen, tinningarna och käkbenen - också ibland vid näsan, där solen vanligtvis lägger skugga i ansiktet. Det är viktigt att inte använda bronzer som ett vanligt puder och köra det i hela ansiktet, också att när man har använt puder så tar man det också på halsen för att matcha ansiktets ton med halsen.
 
C:
 
CC-Cream - "CC" står för Color Correting, är ganska lik en bb-cream men har bättre täckning och är till för att färgkorrigera hudtonen i ditt ansikte.
 
Concealer - Concealer, en del av basen, är lite som en foundation men är till för att täcka tex mörka ringar under ögonen, finnar, blemmor, röda partier - allt helt enkelt. När det gäller att välja rätt färg på concealer så är det viktigt att du inte tar en för mörk, då framhäver du det du vill dölja. Då är det bättre att du tar en ljusare som du sedan kan "sudda ut" väl. Concealer går på efter foundation och innan puder - vissa blandar ihop det och tar det innan foundation men då smetar du bara ut concealern och det du försökt dölja, döljs inte.
 
källa: http://www.brallis.se/sv/info/vad-ar-en-concealer.html
 
E:
 
Eyeliner - Eyeliner finns i olika sorter. Det finns kräm eyeliner som kommer i en liten "burk" som man lägger på med en "snedklippt" borste eller en tunn pensel, en av de vanligaste eyelinern är "pensel-eyeliner" och enligt mig så ser det lite ut som ett nagellack med penseln som man snurrar av och den lilla "burken" med den flytande eyelinern i, sedan kommer vi till min personliga favorit - penn-eyelinern, en flytande eyeliner i form av en penna. Det är som att lägga på eyeliner med en tuschpenna. Eyeliner används oftast precis intill den övre franslinjen och man "vingar" ofta ut den - annars kallad "cat eyeliner".
 
F:
 
Foundation - Foundation är också en del av basen och jag skulle nästan säga att den är basen. En foundation går på efter primer och är till för att jämna ut ansiktet, den är inte till för att dölja allt för mycket utan den jämnar ut. Concealer är till för att dölja. Därför är det viktigt att du inte lägger på lager efter lager med foundation för att täcka allt - då slutar det med att du ser ut som en kaka i ansiktet. Att välja rätt färg till din foundation kan vara svårt, jag vet. Antingen så blir den för ljus eller för mörk, och ett stort misstag många gör när de väljer ut sin foundation är att de provar färgen på handen - vilket man aldrig ska göra. Din hand och ditt ansikte har inte samma färg. När du provar ut färg till din foundation ska du alltid prova den på din hals och käkbenet, om du blir osäker kan du fråga personalen att hjälpa dig hitta rätt färg.
 
H:
 
Highlighter - Highlighter är oftast en kräm som är lite ljusare än ens egen hudton och ger en lätt skimrande/glänsande effekt och läggs oftast på kindbenen för att lyfta fram dom eller på näsan. 
 
K:
 
Kajalpenna - Kajalpenna (oftast svart eller brun) är en penna i en "hård krämig konsistens" som används för att ge en intensivare blick. Man använder det vid den nedre ögonfrans raden/ i vatten linjen eller precis intill den övre ögonfrans raden. Som sagt så används kajalpenna för att ge en intensiv blick men används också för att göra "smokey eyes" - annars kallade sotade ögon.
 
L:
 
Läppglans - Läppglans, det känner vi alla till! Det var det man alltid ville ha på läpparna som barn. Men läppglans är ju ett krämigt färgat, eller ofärgat, glans som man sätter på läpparna och babam - dina läppar är glansiga, fylliga och fina.
 
Läppstift - Läppsift känner vi också till, ett färgat stift som kommer i alla möjliga färger och som man sätter på läpparna. Det finns alla möjliga sorter - matta, glansiga, mycket pigmenterade, svagt pigmenterade, listan kan fortsätta hela dagen.
 
Läppsyl - Läppsyl eller läppbalsam är något alla måste ha och känner till. Det finns färgade och ofärgade men det vanligaste är ju ofärgade. Läppsyl är till för att vårda och återfukta läpparna .
 
Läppenna - Läppenna är ungefär som en kajalpenna, fast i mer läppvänliga nyanser. En läppenna ska helst appliceras före läppstift, i synnerhet om du vill ha ett extra hållbart resultat, om du ska ha en stark färg på läpparna eller om du inte vill att läppstiftet ska flyta ut i läpplinjerna. Med läppenna kan man även sminka sina läppar så att de får en annan form eller storlek, vilket fungerar särskilt bra om man önskar sig fylligare läppar.
 
källa: http://www.kicks.se/makeup/laumlppar/laumlppenna-c156
 
 
M:
 
Mascara - Mascara är något av det vanligaste sminket som finns. En sminkning utan mascara är ingen sminkning. Men vad är en mascara då och vad gör den? Jo, mascara framhäver ögonfransarna. De vanligaste färgerna är svart och brun, och det är som en liten borste man drar på ögonfransarna och så blir de långa, fylliga och fina.
 
P:
 
Primer - Primer är en kräm, oftas ofärgad och har en kräm-mousse-ish konsistent, som är till för att släta och jämna ut hyn lite så att sminket går på lättar, och också för att hålla sminket på plats längre. Man lägger på den på rengjord hy och innan du applicerar foundation, concealer eller puder. Det finns också primer för att hålla ögonskuggan eller läppstiftet på plats.
 
Puder - Puder är det sista steget i den så kallade "basen" och är till för att sätta foundation och concealer på plats, också för att "matta ner" ansiktet. 
 
R:
 
Rouge - Rouge används för att "liva" och fräscha upp ansiktet. Rouge är oftast i rosa/röda eller persiko/orangea färger och läggs på "äppelkinderna".
 
Ö:
 
Ögonskugga - Ögonskugga är en "färgskugga" som man lägger på ögonlocket, i vissa fall vid den nedre ögonfrans raden också, och är till för att framhäva din ögonfärg eller förstora, förminska ögonen. Ögonskygga finns i olika former, den vanligaste är i "puder-form" men det finns också kräm ögonskugga.
 
-
 
så, där har ni ganska mycket information om nästan allt smink som finns. Har jag missat något? I så fall, kommentera och berätta vad som saknas! Har jag inte missat något? Kommentera ändå och berätta vad ni tycker om inlägget!
 
Eftersom att vår blogg är helt ny så kommentera gärna vad ni vill läsa mer av! :)
 
Vill ni tipsa om något eller ge oss idéer så kan ni kontakta oss på följande: 
 
Kik (Jossis kik bara): jossidossi
 
Xoxo Ems 

Pink nails

2 kommentarer | 2013-09-07 | 19:35:09
 
Jag har gjort en enkel nageltutorial.
1. Ett ljusrosa nagellack från O.P.I.
2. Jag har målat det på fyra naglar som ni kan se på bilden ovan. 
3. Ett guldigt nagellack från sephoria som jag har målat på ringfingernageln.
4. KLAR! 
 
Vill ni tipsa om något eller ge oss idéer så kan ni kontakta oss på följande: 
 
Kik (Jossis kik bara): jossidossi
Mail: makeupbyemssie@gmail.com
 
xoxo Jossi
 

Presentationer av oss.

1 kommentarer | 2013-09-06 | 22:46:00
 
Hej, jag heter Josefin men familj och vänner kallar mig Jossi. Jag är snart 15år alltså född 98. Jag gillar att fixa naglar och när det gäller smink är det mer vardagligt och enkelt. Jag har lite längre än axellångt hår så jag gör inget direkt avancerat med det. 
 
-
 
Hej! Jag heter Emmie, fyller 16 den 8nde oktober. Jag älskar smink, gillar att hålla på med hår, och jag går på stylist linjen. Att hålla på med naglarna och allt det är inte direkt min grej, det är Jossi som fixar det. För er som undrar hur jag ser ut så har jag hasselnöts/ljusbruna ögon, mörkblont/ljusbrunt/Caramel hår som är ganska mycket längre än axellångt. Kanske komplicerad förklaring men strunta i det :)
 
xoxo Jossi & Ems.